Artikkelit aikajärjestyksessä

 

Hangon kirjastossa on toukokuun 2018 ajan Hangon taiteilijaseuran puheenjohtaja Kaija Heikkisen kuvakertomus Puuta mökillä

Näyttelyn ensimmäinen teos on nimeltään Katson ikkunasta I. Kesämökin ikkunasta näkyy puita, vettä, peltoja. Niitä on rauhoittavaa katsella. Sitten näyttely kuljettaa katsomaan puuta eri ympäristöissä ja eri vuodenaikoina.

Kesämökin näkymiä Kuva: Kirsti Palonen

Näkymiä kesämökin ikkunasta
Kuva: Kirsti Palonen

Näyttelyn lopulla teos Katson ikkunasta II kiinnittää huomion toisenlaisiin näkymiin. Siinä tekijöinä ovat Kaija Heikkisen lisäksi Shatilan pakolaisleirin lastentarhalapset. Kaija Heikkinen kertoo palestiinalaislasten asian olleen mielessään pitkään. Puu-näyttelyynsä hän pyysi Shatilan lapsilta kuvia lempimetsästään. Hän saikin hedelmätarhan.

Appelsiini, viikuna, banaani ja oliivi ovat lasten toiveympäristöä, jonka vastakohtana pakolaisleirin tuhottua ympäristöä. Kuva maalauksesta: Kirsti Palonen

Appelsiini, viikuna, banaani ja oliivi ovat lasten toiveympäristöä. Vastakohtana Beit Atfal Assumoud -järjestön kuva-arkistosta Ein el-Helweh -pakolaisleirin vuoden 2017 taisteluissa tuhottua ympäristöä. Kuva maalauksesta: Kirsti Palonen

“Me katsomme pakolaislasten tilannetta kauempaa. Voimme nähdä vaikeuksissa eläviä lapsia ja heidän tuhottuja ympäristöjään”, kertoo Kaija Heikkinen mietteistään.

Yksityiskohta Shatilan lasten hedelmätarha-työstä. Kuva maalauksesta: Kirsi Palonen

Yksityiskohta Shatilan lasten hedelmätarha-työstä. Kuva maalauksesta: Kirsi Palonen

Kaija Heikkinen lahjoittaa näyttelytaulujen myyntituotot Shatilan lastentarhan työhön.

Arabikansojen ystävyysseuran pitkäaikaisen yhteistyöjärjestö Beit Atfal Assumoudin lastentarhassa Shatilassa on 86 lasta. Heistä Libanonissa asuvien palestiinalaisperheiden lapsia on 54, Syyriasta paenneita palestiinalaisia 7, syyrialaisia 21 ja libanonilaisia. Tyttöjä on 45 ja poikia 41.

Päiväkotikummitili: Arabikansojen ystävyysseura, Danske Bank FI56 8000 1700 4747 46, viite 2008. Keräyslupa POL-2015-8218

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
 

Voit lukea lehden tässä

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments
 

AKYS on toimittanut 26.4.2018 ulkoministeriöön seuraavan viestin:

Arvoisa ulkoministeri Timo Soini

Haluamme toimittaa tietoonne YK:n miehitettyjen palestiinalaisalueiden humanitääristen oikeuksien erikoistarkkailijan raportin A/72/556, joka keskittyy miehityksen lainopillisiin puitteisiin.

Tähän saakkaa kansainvälinen yhteisö on kiinnittänyt huomiota ensisijaisesti miehityksen aikana tehtyihin karkeisiin kansainvälisen lain loukkauksiin, jollaisia ovat olleet siirtokuntien rakentaminen, muurin rakentaminen, Itä-Jerusalemin liittäminen Israeliin ja palestiinalaisten ihmisoikeuksien järjestelmällinen rikkominen. Raportin mukaan rajoittuminen näihin on täysin riittämätöntä miehityksen luonnehtimiseksi ja sen lopettamisen katalysaattoriksi. Raportti analysoi miehitystä kansaivälisen lain kriteerien, kansainvälisen oikeusistuimen ratkaisujen ja kansainvälisen lain asiantuntijoiden lausuntojen pohjalta, ja sen mukaan pitkittynyt miehitys itse on saavuttanut laittomuuden asteen kansainvälisen lain mittapuilla. Raportin mukaan Israelin miehitys rikkoo kaikkia seuraavia ehtoja:

  • Sotaakäyvä miehittäjä ei voi liittää itseensä mitään osaa miehitetystä alueesta.
  • Sodan seurauksena syntyneen miehityksen tulee olla väliaikainen eikä voi olla pysyvä tai määrämättömöksi ajaksi.
  • Miehityksen aikana miehittäjän tulee toimia miehitetyn väestön parhaaksi eduksi.
  • Sotaakäyvän miehittäjän tulee hallita miehitysaluetta hyvässä tarkoituksessa ottaen huomioon kansainvälisen lain ja YK-jäsenyyden asettamat velvoitteensa.

Raportti kehottaa YK:n jäsenvaltioita estämään kaikkien organisaatioidensa ja yritystensä miehitystä tukevat toiminnat ja tarkistamaan yhteistyötään miehittäjän kanssa niin kauan kuin se pitää yllä laitonta miehitystä.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments
12345...