AKYS tukee terveydenhuoltotyötä Gazassa

AKYS tukee terveydenhuoltotyötä Gazassa

Gazassa asuu pari miljoonaa ihmistä Sipoon kokoisella rantakaistaleella, jota Israel käyttää aseidensa testaamiseen. Asukkaat joutuvat kokemaan sen jatkuvina pommituksina. 

Israel ei päästä ulkomaalaisia tutustumaan Gazan oloihin, kuten ilmenee Anna Kontulan kirjasta ”Muuri, matka maailman suurimpaan vankileiriin”. Israel ei myöskään salli gazalaisten pääsyä ulos vankilastaan eikä Israelin kanssa sovun tehnyt Egypti päästä gazalaisia Egyptin rajan yli kuin ani harvoin, tarkoin vartioidusti.

Gazassa monet elävät rauniotaloissa. Lääkkeistä on pulaa eikä ruoka aina riitä. Israel jopa rajoittaa meren rannalla elävien gazalaisten kalastusmahdollisuuksia. 

Eristäminen ei ole turvannut Gazaa koronalta. Ahtaasti asutulla Gazan kaistaleella korona levisi Länsirantaakin helpommin, mutta pandemian alkaessa maassa oli vain yksi hengityslaite. 

Israel on korona-aikanakin jatkanut pommittamista eikä alueella ole ulkomaisia silminnäkijöitä, jotka raportoisivat gazalaisten hädästä. 

AKYS on Gaza-keräyksen ansiosta lähettänyt vuosittain tukea Ramallah’ssa päämajaansa pitävän Palestinian Medical Relief Societyn (PMRS) Gazan toimipisteelle. Vuonna 2020 gazalaiset käyttivät saamansa tukirahan jo toisen kerran ensiapulaukkujen hankkimiseen. Niitä tarvitsevat ennen muuta Israelin rajan lähellä asuvat perheet, jotka eivät koskaan voi olla varmoja, milloin on turvallista mennä ulos. Kuvassa näkyy pakkauksia, jota sisältävät vuonna 2020 tilattuja ensiapulaukkupakkauksia. Samoin kuin vuonna 2018, niissä näkyvät sekä PMRS:n että AKYSin logot.

AKYS on Gaza-keräyksen ansiosta lähettänyt vuosittain tukea Ramallah’ssa päämajaansa pitävän Palestinian Medical Relief Societyn (PMRS) Gazan toimipisteelle. Vuonna 2020 gazalaiset käyttivät saamansa tukirahan jo toisen kerran ensiapulaukkujen hankkimiseen. Niitä tarvitsevat ennen muuta Israelin rajan lähellä asuvat perheet, jotka eivät koskaan voi olla varmoja, milloin on turvallista mennä ulos. Kuvassa näkyy pakkauksia, jota sisältävät vuonna 2020 tilattuja ensiapulaukkupakkauksia, joissa näkyvät sekä PMRS:n että AKYSin logot.

Gazan terveydenhuollon tukimaksut AKYSin Palestiina-tukitilille
Arabikansojen ystävyysseura
FI95 8000 1300 9905 05
Viitenumero 3007

Keräyslupa: RA/2020/1032

Ensiapulaukkujen pakkauksia saapunut