Arabikansojen ystävyysseura

Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) on perustettu edistämään Suomen kansan ja arabikansojen ystävällisiä suhteita ja keskinäistä tuntemusta. Huomattava osa toimintaa on kehitysyhteistyö ja hätäapu miehitetyssä Palestiinassa ja naapurimaiden pakolaisleireissä. Tähän kuuluu myös vähävaraisia pakolaislapsia ja -vanhuksia tukeva kummitoiminta.

 
Jo 137 valtiota, joukossa naapurimme Ruotsi, on tunnustanut Palestiinan valtion. Joukosta puuttuvat kuitenkin suurin osa Euroopan valtioista.  Arabikansojen ystävyysseura on laatinut Suomen hallitukselle ja eduskunnalle osoitetun kansalaisaddressin, jossa vaaditaan Suomea tunnustamaan Palestiinan valtio, Itä-Jerusalem sen pääkaupunkina. Käy lukemassa ja allekirjoittamassa vetoomuus!
Erityisesti Trumpin vaarallisen välistävedon jälkeen olisi tärkeää, että Euroopan maat vahvistavat sitoutuneisuutensa kansainvälisen lain mukaiseen ratkaisuun ja tukensa palestiinalaisten pyrkimyksille miehityksestä vapautumiseen ja kansalliseen itsenäisyyteen. (lisää…)
facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
 

Vierailin helmikuussa Shatilan pakolaisleirissä, joka sijaitsee Libanonin pääkaupungissa, Beirutissa. Shatilassa toimii palestiinalaisjärjestö Beit Atfal Assumoud, jonka tiloissa tapasin 9-vuotiaan Nour AbdelHadin. Tyttö oli hakemassa ruokaöljyä viemisiksi äidilleen.

Järjestön sosiaalityöntekijä Jamile Shehade kertoi Nourin käyvän päivittäin. Hän jatkoi, että myös tytön koulunkäynnistä oli tullut säännöllistä: Nour herää aamulla isänsä kanssa, syö aamupalan, hakee Shehadelta pienen taskurahan – ja suuntaa kouluun. Ennen tyttö vain kuljeskeli kaduilla vailla huolenpitoa.

Koska olin utelias kulkemaan Nourin koulumatkan, pyysin tyttöä oppaakseni. Hän käveli tottuneesti pakolaisleirin katuja, tällä kertaa isänsä Fadi AbdelHadin ja Shehaden kanssa…

Seurasin kolmikkoa kapeilla kujilla kameran kanssa. Nourin koulumatka on pituudeltaan vajaan kilometrin mittainen, muttei aina turvallinen kulkea.

(lisää…)

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments

Lue lisää uutisia….