Arabikansojen ystävyysseura

Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) on perustettu edistämään Suomen kansan ja arabikansojen ystävällisiä suhteita ja keskinäistä tuntemusta. Huomattava osa toimintaa on kehitysyhteistyö ja hätäapu miehitetyssä Palestiinassa ja naapurimaiden pakolaisleireissä. Tähän kuuluu myös vähävaraisia pakolaislapsia ja -vanhuksia tukeva kummitoiminta.

 

Tänään sunnuntaina, vietetään ensimmäistä kertaa valtakunnallista Kummipäivää!  Parhaimmillaan kummisuhde voi nousta yhdeksi elämän tärkeimmistä ihmissuhteista, jota kannattaa vaalia ja hoitaa. Myös Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) tukee ja edistää omalla toiminnallaan kummisuhteita. Kummipäivän kunniaksi haluamme järjestää kummi-kampanjan, jotta kummius leviäisi laajemminkin.

AKYS:in kautta voi tukea lasten mielenterveyspalveluiden toteutumista Pohjois-Libanonin pakolaisleireissä ryhtymällä perhekummiksi tai päiväkotikummiksi. Nämä ovat lapsia, joiden perheissä ei ole varaa maksaa päiväkotimaksua tai sairaudet ja työttömyys vaikeuttavat selviytymistä. Uusin vaihtoehto on myös ryhtyä vanhuskummiksi. Näillä vanhuksilla ei enää ole läheisiä eikä tuloslähteitä. Yhteydenpito kummilapsesi- tai vanhuksesi kanssa ja avustukset sujuvat helposti järjestömme kummivastaavan kautta. Nyt Pohjois-Libanonin pakolaisleireillä kummin tarve on suurempi kuin koskaan. Tule mukaan edistämään lasten ja vanhusten hyvinvointia ja mielenterveystyötä!

Onko sinulla jo kummilapsi tai vanhus? Entäs läheiselläsi? Tässä hieno mahdollisuus levittää hyvää esimerkiksi aineettoman lahjan muodossa juhla- ja merkkipäivinä!

Tutki tarkemmin: Kummitoiminta ja ota yhteyttä sirkku.kivisto@gmail.com

IMG_1267

Mahmoud piirtää tervehdyksen kummeille Suomeen – Shatila maaliskuu 2019

Ilan ja Miranda_0241

Päiväkotikummilapsi Ilan ja kumminsa Miranda – Ein el-Helweh, Saida, joulukuu 2018

Jamile ja Daoud

Kummivanhus Dawoud pistäytymässä sosiaalityöntekijä Jamilen luona, Shatila, maaliskuu 2019

IMG_1442

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
 

Vain harva Libanonissa elävä syyrialaisnuori käy koulua. Toisinaan perheen taloudellinen tilanne ei anna myöten opiskelulle. Toisinaan koulua ei ole. Multi Aid Programs -järjestö on puuttunut tilanteeseen avaamalla kouluja pakolaisleireihin. Nuorille on kouluissa iltavuoro ja ammatillisia kursseja.

(lisää…)

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Lue lisää uutisia….