Arabikansojen ystävyysseura

Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) on perustettu edistämään Suomen kansan ja arabikansojen ystävällisiä suhteita ja keskinäistä tuntemusta. Huomattava osa toimintaa on kehitysyhteistyö ja hätäapu miehitetyssä Palestiinassa ja pakolaisleireillä. Tähän kuuluu myös vähävaraisia pakolaislapsia ja -vanhuksia tukeva kummitoiminta.

 

Beit Atfal Assumoud (BAS) –järjestön Nahr el-Baredin pakolaisleirin lapset pääsivät elokuun ensimmäisenä päivänä patikkaretkelle Libanonin kauniiseen vuoristoon Ehdenissä. Heistä osa oli AKYSin tukeman perheneuvolan lapsia, osa kummituen piirissä olevia. Heitä ohjasi ammattitaitoinen eräopas. Patikkaretken mahdollisti merkkipäivälahjoitus, jonka eräs AKYSin hanketyössä mukana oleva henkilö ohjasi tähän tarkoitukseen.

Mukana olleet aikuiset kertoivat, että lapset iloitsivat uudenlaisesta kokemuksesta ja erityisesti siitä, että se tarjosi heille mahdollisuuden rentoutumiseen stressittömässä ympäristössä.

(lisää…)

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments
 

12.8.1976 Beirutin itäosassa sijainnut Tell el-Zaatarin pakolaisleiri romahti 52:n päivän piirityksen jälkeen. Libanonin kristittyjen oikeistolaisten taistelujoukot (falangistit) kukistivat Jasser Arafatin palestiinalaistaistelijat. Punainen Risti evakuoi haavoittuneita ja orvoiksi jääneitä lapsia alueelta sairaalaan. Kun Palestiinan naisliiton edustajat tapasivat alaikäisiä, orvoiksi jääneitä lapsia sairaalassa ja Punainen risti neuvotteli heidän kanssaan tilanteesta, naiset vastaisivat: ”He ovat meidän lapsiamme.” Tämän tunnustuksen pohjalta Beit Atfal Assumoud (BAS) perustettiin aluksi lastenkotina. BAS on työskennellyt jo neljäkymmentä vuotta monipuolisin toimintamuodoin lasten ja perheiden hyväksi.  (lisää…)

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments

Lue lisää uutisia….