Arabikansojen ystävyysseura

Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) on perustettu edistämään Suomen kansan ja arabikansojen ystävällisiä suhteita ja keskinäistä tuntemusta. Huomattava osa toimintaa on kehitysyhteistyö ja hätäapu miehitetyssä Palestiinassa ja pakolaisleireillä. Tähän kuuluu myös vähävaraisia pakolaislapsia ja -vanhuksia tukeva kummitoiminta.

 

Lähes puolet Libanonissa pitkään asuneista palestiinalaisista on alle 25-vuotiaita, Syyriasta paenneista palestiinalaisista yli puolet (56,2%) on alle 25-vuotiata.  Yli 65-vuotiaista pakolaisista Libanonissa 6,5 % on miehiä ja 8,4 % naisia, Syyriasta paenneistä vastaavasti 3,8 % ja 4,5 %.

Libanonin palestiinalaisten kuukausittain käyttämä rahamäärä kuluihin on 173 €,  libanonilaisten kuukausikulutus on 380 €. Äärimmäisen köyhiä (65 €/kk) yli 65-vuotiaista palestiinalaista on 6,9 %. (Lähde: Survey on the Socioeconomic Status fo Palestine Refugees in Lebanon 2015. AUB & UNRWA 2016).

AKYSin kautta kummin saaneet vanhukset ovat ennen vuotta 1948 Palestiinassa syntyneitä. Beit Atfal Assumoud -järjestön sosiaalityö huolehtii heikko-osaisimmista.

Tänään muuan 77-vuotias palestiinalaisvanhus sai kummin Suomesta. Kiitos kummille ja kaikille vanhuskummeille! Yhden palestiinalaisvanhuksen hakemus odottaa kummin löytymistä. http://akys.kapsi.fi/wordpress/kummitoiminta-2/ainutlaatuinen-vanhuskummitoiminta/

img_9650

Kirsti Palonen tapasi kummivanhuksia Bourj el-Barajnehin leirissä 2013.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments
 

Betlehemin kaupunginhallinnon ja eri järjestöjen yhteisvoimin on tänä kesänä kerätty rahaa  terveellisten koulureppujen hankkimiseksi 1-6 –luokkien tytöille ja pojille, jotka käyvät joko Palestiinalaishallinnon tai YK:n pakolaisjärjestö UNRWAn ylläpitämää koulua. AKYS päätti sitoutua rahoittamaan osana tätä kampanjaa uusia reppuja diabeetikkolapsille. Meilllä on yhteydet ja voimassa oleva rahankeräyslupa juuri heidän hyväkseen.

AKYS ilmoitti Betlehemiin tavoitteekseen kerätä vähintään 500 euroa, jolloin 25 diabeetikkolasta saa repun. Elokuun lopussa koossa on 455 euroa eli lähes maalissa ollaan. Todellinen tarve koskee kuitenkin 55 diabeetikkokoululaista. Olisikin mukavaa, jos vielä otettaisiin loppurynnistys, että tämä 500 euron tavoite tulisi täyteen ja ylitettyä.  Koulureppukeräys on voimassa syyskuun loppuun asti.

Hyvä koulureppu on tärkeä apu siihen, että lasten selät pysyvät kunnossa ja he jaksavat selvitä koulutyöstään. Kustannukset reppua kohden ovat 20 euroa. Koulureppujen tukitili on:

Arabikansojen ystävyysseura  Diabeetikkotukitili, Danske Bank FI95 8000 1300 9905 05 Viitenumero 3104 Keräyslupa POL-2015-8218

 

IMG_9228

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments

Lue lisää uutisia….