Arabikansojen ystävyysseura

Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) on perustettu edistämään Suomen kansan ja arabikansojen ystävällisiä suhteita ja keskinäistä tuntemusta. Huomattava osa toimintaa on kehitysyhteistyö ja hätäapu miehitetyssä Palestiinassa ja naapurimaiden pakolaisleireissä. Tähän kuuluu myös vähävaraisia pakolaislapsia ja -vanhuksia tukeva kummitoiminta.

 
 

Kuva: Beit Atfal Assumoudin solidaarisuuskuva räjähdyskatastrofin jälkeen.

Palestiinalaisen Beit Atfal Assumoud (BAS) -järjestön sosiaalityöntekijät auttavat Beirutin kolmen pakolaisleirin lapsia ja heidän perheitään, joiden tilanne on viimeisen vuoden mittaan kiristymistään kiristynyt Libanonin talouskriisin, pandemian ja räjähdyskatastrofin seurauksena. BASin sosiaalityön piirissä on 975 perhettä. Joukossa on myös Syyriasta paenneita palestiinalaisia, syyrialaisia ja köyhiä libanonilaisia. AKYSin tavoitteena on kerätä 100 perheelle 50 euroa eli 5000 euroa. Avustukset lähetetään Beirutiin kuukausittain.

Arabikansojen ystävyysseura
FI93 8000 1101 2300 02
Viitenumero 10090
Keräyslupa RA/2018/1232

Beit Atfal Assumoudin sosiaalityöntekijät jakavat avustukset perheille. BAS on pitkäaikainen, luotettava AKYSin kumppani. BAS palvelee Shatilassa 400-500 vaikeassa tilanteessa ja köyhyydessä elävää perhettä. BAS on saaneet kummeja 49 lapselle ja 8 vanhukselle. AKYSillä on Shatilassa 18 kummilasta ja 2 kummivanhusta. Bourj El Barajnehin leirissä BASin huollon piirissä on 500-600 perhettä, 48 kummilasta ja 9 -vanhusta, suomalainen kummi on 4 lapsella ja 3 vanhuksella. Beirutin kolmannessa pakolaisleirissä, Mar Elias -leirissä BASin toiminnan piirissä on 75 köyhää perhettä 16 kummilapsiperhettä. AKYSin kautta 3 lapsella on suomalainen kummi Mar Elias -leirissä.

Kiitos kummeille säännöllisestä avustuksesta! Kiitos Beirut-keräykseen lahjoittaneille!
Syyskuun lopussa on lähetetty avustusta 1220 €. 

www.akys.fi ja facebook https://www.facebook.com/akystiedotus,
Keskusteluryhmä Arabikansojen ystävyysseura  https://www.facebook.com/groups/386186418097/

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
 

Tänään sunnuntaina, vietetään ensimmäistä kertaa valtakunnallista Kummipäivää!  Parhaimmillaan kummisuhde voi nousta yhdeksi elämän tärkeimmistä ihmissuhteista, jota kannattaa vaalia ja hoitaa. Myös Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) tukee ja edistää omalla toiminnallaan kummisuhteita. Kummipäivän kunniaksi haluamme järjestää kummi-kampanjan, jotta kummius leviäisi laajemminkin.

AKYS:in kautta voi tukea lasten mielenterveyspalveluiden toteutumista Pohjois-Libanonin pakolaisleireissä ryhtymällä perhekummiksi tai päiväkotikummiksi. Nämä ovat lapsia, joiden perheissä ei ole varaa maksaa päiväkotimaksua tai sairaudet ja työttömyys vaikeuttavat selviytymistä. Uusin vaihtoehto on myös ryhtyä vanhuskummiksi. Näillä vanhuksilla ei enää ole läheisiä eikä tuloslähteitä. Yhteydenpito kummilapsesi- tai vanhuksesi kanssa ja avustukset sujuvat helposti järjestömme kummivastaavan kautta. Nyt Pohjois-Libanonin pakolaisleireillä kummin tarve on suurempi kuin koskaan. Tule mukaan edistämään lasten ja vanhusten hyvinvointia ja mielenterveystyötä!

Onko sinulla jo kummilapsi tai vanhus? Entäs läheiselläsi? Tässä hieno mahdollisuus levittää hyvää esimerkiksi aineettoman lahjan muodossa juhla- ja merkkipäivinä!

Tutki tarkemmin: Kummitoiminta ja ota yhteyttä sirkku.kivisto@gmail.com

IMG_1267

Mahmoud piirtää tervehdyksen kummeille Suomeen – Shatila maaliskuu 2019

Ilan ja Miranda_0241

Päiväkotikummilapsi Ilan ja kumminsa Miranda – Ein el-Helweh, Saida, joulukuu 2018

Jamile ja Daoud

Kummivanhus Dawoud pistäytymässä sosiaalityöntekijä Jamilen luona, Shatila, maaliskuu 2019

IMG_1442

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Lue lisää uutisia….