Suomen YK-liiton mukaan tätä teemapäivää vietetään solidaarisena muistutuksena palestiinalaiskysymyksen nykytilasta.

bourj-el-barajneh_2
Bourj el-Barajneh -pakolaisleiri Beirutissa. Beit Atfal Assumoud -järjestön toimintakeskuksessa on valmistauduttu solidaarisuuspäivän viettoon. Äärimmäisenä oikealla keskuksen johtaja Zaher Abdellatif.

AKYSillä on kummilapsia ja yksi kummivanhus Bourj el-Barajnehin leirissä, Beirutissa. Hekin saavat tukea palestiinalaiselle identiteetilleen keskuksen toiminnoissa.
bourj-el-barajneh_1

Suomen YK-liiton tiedotteessa sanotaan, että siitä huolimatta, että YK:n yleiskokous julisti vuonna 1948 pyrkimyksestä luoda Palestiinaan sekä arabi- että juutalaisvaltio, jatkuu tuolla alueella historiallisesti uuvuttava poliittinen epävakaus eikä pelastiinalaisten arabivaltiopyrkimykset ole vieläkään ratkenneet.

Kansainvälistä yhteisöä pyydetään siis huomioimaan tämä palestiinalaisia koskeva epäkohta, jonka juurena ovat heiltä evätyt oikeudet itsehallintoon, kansalliseen itsenäisyyteen ja mahdollisuudet palata kontrolloimaan heidän kotimaataan ja omaisuuttaan. Solidaarisuuden osoittamisen päivänä tätä epäkohtaa korostetaan, sen historiallista taustaa ja palestiinalaista kulttuuriperintöä esitetään erilaisissa tilaisuuksissa, rohkaisten myös kansalaisyhteiskuntaa ottamaan tähän osaa, sekä pyydetään YK:n jäsenvaltioita osoittamaan julkista tukea ja näkyvyyttä teemapäivälle.

http://www.ykliitto.fi/tapahtumat/kansainvalinen-paiva-solidaarisuuden-osoittamiseksi-palestiinan-kansalle

Kuvat: Beit Atfal Assumoudin kuva-arkisto.

Facebooktwitterpinterestmail