Koulureppukeräys FI95 8000 1300 9905 05, viite 3104

Hyvä koulureppu on sielläkin pienten koulutulokkaiden ykköstoive. AKYS käynnistää syksyisen koulureppukeräyksen Betlehemin varattomille perheille. Reput ovat koko yhteisössä tosi arvostettu asia. Viime keväänä Betlehemissä käynyt Kirsti Honkasalo kertoi, miten hänelle tuntematon koulutyttö tuli kiittämään häntä repusta kuultuaan, että Kirsti on Suomesta.

Reput jakaa sosiaalityöntekijä Jamila al-Shami, johon ihmiset ottavat yhteyttä jo paljon ennen koulun alkua kysyäkseen mahdollisuuksista saada reppu. Jamila kertoo tyypillisen tarinan repun merkityksestä: Aidan pakolaisleirissä asuva 11-vuotias Moh-poika sai vuosi sitten AKYSin rahoittaman repun. Moh oli hävennyt äitinsä hänelle ostamaa vanhaa, käytettyä reppua niin, että yritti koulumatkoillaan piilotella sitä ja tunsi olonsa surkeaksi. AKYSin rahoittama reppu nosti pojan itsevarmuutta ja sai hänet sekä petraamaan koulunkäyntiään että osallistumaan innokkaammin luokkatovereiden toimintaan.

AKYSin tavoitteena on aiempien vuosien tapaan rahoittaa terveellinen reppu 50 koululaiselle.  Reppuihin laitetaan kaikki tarpeelliset välineet: lyijykynät, värikynät, kumi, viivoitin, kynänteroitin ja vihkoja. Tämän vuoden uutuus on, että AKYS on lähettänyt joka reppuun väritysvihon ”Greetings from Finland” (50 kpl). Kustannukset yhtä koulureppua kohti ovat 25 euroa.  Keräystä voit tukea sopivaksi katsomallasi summalla.

Keräystili on FI95 8000 1300 9905 05, viite 3104.

Keräysrahat lähetetään Betlehemiin lokakuun alussa, joten avustukset olisi hyvä saada syyskuun loppuun mennessä.  Repputilille voi laittaa senkin jälkeen rahaa, sillä reppuja jaetaan myös ensi vuoden alussa.

Sama keräystili toimii myös AKYSin peruskeräyksessä Jamilan osa-aikapalkan turvaamiseksi: siinä viitenumero on 3007. Keräyslupa POL-2015-8218.

Asiasta kertoo lisää Ilona Junka
ilonajunka@hotmail.com
puh 044 300 2039

Facebooktwitterpinterestmail