Kutsu kahden palestiinalaisen koululapsen kummiksi Libanonin pakolaisleireissä

AKYSin yhteistyöjärjestö Beit Atfal Assumoudilta (BAS) on tullut pyyntö saada kummit kahden koululapsen tueksi.

Beirutissa, Shatilan pakolaisleirissä 12-vuotias tyttö on aloittamassa lukuvuottaan. Hänen tarpeistaan vastaa äiti, jolla ei ole työtä kuin satunnaisesti siivoojana. Kummituki toisi vakautta tytön tilanteeseen ja loisi edellytykset oppimiselle. 

Saidassa, Ein el Helwehin leirissä on myös toiveikas koululainen, 7-vuotias poika. Poika saa tukiopetusta BAS:in keskuksessa koulutuntien jälkeen. Perheen isä on työtön ja perheessä on terveysongelmia. 

Liity mukaan vaikeissa oloissa elävien lasten ja perheiden tukityöhön. Yhteydenotto https://akys.kapsi.fi/wordpress/kummitoiminta/kummilomake/ tai vastuuhenkilöön osoitteella Sirkku.Kivisto (ät-merkki) gmail.com

Kummitoiminnan käytäntöä

Palestiinalainen Beit Atfal Assumoud (BAS) kutsuu lapsiperheille kummeja silloin kun järjestön sosiaalityöntekijät ovat todenneet, että perheet eivät selviä arjesta ja lasten huoltamisesta. AKYSin kautta suomalaiset ovat kummeina tukeneet jo monia lapsisukupolvia. Kummimaksu on 30 €/kk. Perhe saa 20 € käteisenä lapsen tarpeisiin. Sosiaalityöntekijän huolenpidosta maksetaan 5 €/kk ja lapsille järjestettävästä tukiopetuksesta ja harrastuksista leirin keskuksessa 5 €. Kummituki auttaa siis akuutteihin tarpeisiin, inhimillisen turvallisuuden tunteeseen ja lapsen maailman avautumiseen opiskelussa ja harrastuksissa. 

AKYS tekee sopimuksen kummin (tai mahdollisten kummiryhmän jäsenten) kanssa ja kummin halutessa pitää yhteyttä lapseen AKYS toimii yhteydenpidon välittäjänä. Sosiaalityöntekijät raportoivat vuosittain lapsen tilanteesta. Kirjanpito ja tilintarkastus Beirutissa ja Suomessa varmistavat että tuen käyttöä voidaan seurata tarkkaan. AKYS koettaa varainhankinnan tuotoilla kattaa pankki- ja kirjanpitokulut Suomessa. AKYSillä on asianmukainen rahankeräyslupa poliisilta. Uutisia välitetään kummikirjeissä, tilaisuuksissa ja AKYSin kahdesti vuodessa ilmestyvässä lehdessä. 

Facebooktwitterpinterestmail