12.8.1976 Beirutin itäosassa sijainnut Tell el-Zaatarin pakolaisleiri romahti 52:n päivän piirityksen jälkeen. Libanonin kristittyjen oikeistolaisten taistelujoukot (falangistit) kukistivat Jasser Arafatin palestiinalaistaistelijat. Punainen Risti evakuoi haavoittuneita ja orvoiksi jääneitä lapsia alueelta sairaalaan. Kun Palestiinan naisliiton edustajat tapasivat alaikäisiä, orvoiksi jääneitä lapsia sairaalassa ja Punainen risti neuvotteli heidän kanssaan tilanteesta, naiset vastaisivat: ”He ovat meidän lapsiamme.” Tämän tunnustuksen pohjalta Beit Atfal Assumoud (BAS) perustettiin aluksi lastenkotina. BAS on työskennellyt jo neljäkymmentä vuotta monipuolisin toimintamuodoin lasten ja perheiden hyväksi. 

BAS logo

AKYSin kautta suomalaiset ovat pisimpään avustanut Beit Atfal Assumoudin  Family Happness -sosiaalityötä lasten, päiväkotilasten ja vanhusten kummitoiminnalla. Kehitysyhteistyöhankkeita on ollut 1980-luvulta lähtien. Niihin AKYS on saanut ulkoasiainministeriön tukea. Käynnissä on lasten mielenterveystyön hanke, jolla tuetaan Pohjois-Libanonin kahden pakolaisleirin perheneuvoloita. AKYS ja Psykologien Sosiaalinen Vastuu lähettivät merkkipäivänä sydämelliset onnittelut BAS:lle.

BAS:in mielenterveyshankkeessa on kaikkiaan viisi perheneuvolaa eri puolilla Libanonia. Beirutin neuvola koordinoi toimintaa ja onnitteli BAS:in johtoa ja sen henkilökuntaa 12.8.2016:addtext_com_MDYyNTA4OTYxNA

Onnittelu kertoo luottamuksellisista suhteista järjestön mielenterveysyksikön ja muiden toimintojen välillä. Perheneuvoloissa työskentelee sekä palestiinalaisia muslimeita että libanonilaisia maroniittikristittyjä. He osoittavat käytännön työllään, että Tell el-Zaatarin tapaisia tragedioita täytyy ehkäistä ja tapahtuneita kauheuksia pitää lievittää ja hoitaa yhteistyöllä.

Facebooktwitterpinterestmail