AKYSin tarkoituksena on lisätä arabimaiden tuntemusta, herättää kiinnostusta niitä kohtaan ja luoda ystävällisiä suhteita. Eniten voimavaroja tällä hetkellä on yhteistyöhön palestiinalaisten järjestöjen kanssa lasten tilanteen parantamiseksi.

Ilona Junka jatkaa puheenjohtajana, Yehia El Sayed varapuheenjohtajana ja Marjatta Laiho sihteerinä. Taloudenhoitajan tehtävään ei onnistuttu saamaan ketään. Vuosikokous kiitti Katja Henttosta seuran nettisivu-uudistuksen toteuttamisesta. Hän jatkaa edelleen nettisivujen ja yhdistyksen toiminnasta kertovan facebook-ryhmän vastuuhenkilönä. Sirkku Kivistö jatkaa kummitoiminnan ja Libanonin kehitysyhteistyöhankkeen vastuuhenkilönä työryhmän kanssa. Marja Winter valittiin uutena jäsenenä hallitukseen.  Onnittelut kaikille, voimia, innostusta ja aikaa toimintasuunnitelman mukaiseen työhön. 

Vuonna 2016 tuetaan Beetlehemissä toimivaa Amjaad -järjestöä diabeteksen hoitoperiaatteiden omaksumiseksi. Libanonin pakolaisleireillä tuetaan kummitoiminnalla heikoissa oloissa elävien perheiden lapsia (46), mahdollistetaan päiväkotipaikka köyhimpien perheiden lapsille (29) ja avustetaan kummivanhuksia (17) . Libanonissa on käynnissä myös lasten mielenterveyshanke, jossa UM:n rahoituksella toimii kaksi perheneuvolaa pohjoisen Tripolin kaupungin lähellä. Neuvola palvelee myös Syyriasta Libanoniin paenneita ja köyhiä libanonilaisia perheitä.

Keskimmäinen kortti: Kaikki sukulaiseni rakastavat minua.
Keskimmäinen kortti: Kaikki sukulaiseni rakastavat minua.

Kokouksen jälkeen perehdyttiin kortteihin, jotka on tehty Nahr el-Baredin päiväkodin lasten piirustuksista. Aiheet ovat ihastuttavia: Minä rakastan äitiä ja isää. Päiväkotini on kaunis. Kaikki sukulaiseni rakastavat minua. Minä ja veljeni leikimme huoneessamme yöllä. Syntymäpäiväni ja kakku kynttilöineen. Näitä kortteja myydään yhden euron hintaan Maailma Kylässä -festivaalin Mahdollisuuksien Torilla.

 

Facebooktwitterpinterestmail