Vetoomus Gazan avustussaattuseeseen tehdyn hyökkäyksen tuomitsemiseksi

 

Pääministeri Matti Vanhanen
Ulkoministeri Alexander Stubb

Vetoamme Suomen hallitukseen, että se tuomitsisi välittömästi Israelin brutaalin hyökkäyksen Gazaan avustustarvikkeita kuljettavan kansalaisaktivistien laivasaattueen kimppuun ja vaatisi saattueen päästämistä Gazaan.

Gazan saarto on kansainvälisen lain vastainen Gazan kaikkiin asukkaisiiin kohdistuva kollektiivinen rangaistus. Sallimalla ihmisten ja tarvikkeiden vapaampi liikkuvuus Gazan rajojen yli olisi tämäkin ihmishenkiä vaatinut tragedia vältetty.

Euroopan unioni ja sen yksittäiset jäsenmaat eivät voi välttää osavastuutaan tässäkään tapauksessa. Olemalla puuttumatta tiukemmin saartoon ja muihin Israelin suorittamiin jatkuviin kansainvälisen ja humanitaarisen lain rikkomuksiin ja tekemällä sen kaltaisia päätöksiä, kuten hiljattainen Israelin hyväksyminen OECD:n jäseneksi, Israelin annetaan ymmärtää, että se voi jatkaa politiikkaansa ilman sitä vahingoittavia seurauksia.

Vaadimme, että Suomen hallitus ilmaisee tuomitsevansa hyökkäyksen ja toimii puolestaan Euroopan unionissa sen puolesta, että Israelin suorittamat laittomuudet johtavat tuntuvampiin seurauksiin kuin pelkkiin sanallisiin moitteisiin.

Helsingissä, 31.5.2010

Arabikansojen ystävyysseura ry

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *