Yleisötapahtumat Suomessa

 

EAPPI-ihmisoikeustarkkailijana toimineen Jarmo Korhosen valokuvanäyttely miehitetyltä Länsirannalta alkaa torstaina 10.8. klo 17.
https://www.facebook.com/events/463821407307408/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22108%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments
 

AKYS esittäytyy Loviisan Rauhanpäivien järjestötorilla 5.8.2017 aamupäivän ajan (9-12) yhdessä Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry:n kanssa. Tarjoamme taiteilija Eero Caseliuksen lahjoittamia akvarelleja (A4-koko,10 euroa) ja niistä painettuja kortteja (2 korttia/euro). Saatavana myös AKYSin kummitoiminnasta kertovia raportteja ja esitteitä.

BAS_tunnus_IMG_9345

Jos olet harkinnut kummiksi ryhtymistä, Torilla voi vaivattomasti liittyä kummirenkaaseen:

lapsikummi 30 euroa/kk
päiväkotikummi 15 e/kk kolmen vuoden ajan
vanhuskummi 25 euroa/kk

Kummilapset ja vanhukset ovat palestiinalaisia Libanonin pakolaisleireissä. Yhteistyöjärjestö Beit Atfal Assumoudin sosiaalityöntekijät ja lastentarhanopettajat vastaavat kummiraojen käytöstä lasten hyväksi.

Tervetuloa!
Kummi- ja hanketoiminnan vetäjä Sirkku Kivistö

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments
 

Maailma kylässä -festivaalilla AKYSin pöydässä käytiin monia keskusteluja Lähi-idän tilanteesta.

Teija Vaissi oli koonnut runsaan pöydän Arabikansojen ystävyyseuran esittelyksi. Uusi lehti otettiin mielellään vastaan. Monia keskusteluja käytiin.

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments
 

 Psykologien Sosiaalinen Vastuu ja Arabikansojen ystävyysseura kutsuvat muistelemaan, mistä sai alkunsa ja miten kehittyi niiden yhteistyöjärjestö Beit Atfal Assumoud (”Sisukkaiden lasten koti”, josta käytetään englanninkielistä nimeä The National Institution of Social Care and Vocational Training).

Rikhardinkadun kirjaston (Rikhardinkatu 3, Helsinki) kokoustilassa keskiviikkona 7.9. klo 17-20 puhuvat toimittaja Rauli Virtanen, valokuvaaja Leena Saraste ja psykologi Sirkku Kivistö.

Rauli Virtanen seurasi vuonna 1976 Libanonin sisällissodan tapahtumia paikan päällä ja uutisoi myös Tel el-Zaatarin pakolaisleirin kohtalosta. Pitkään kestänyt  piiritys päättyi leirin tuhoon ja 1500-3000 palestiinalaisen kuolemaan 12.8.1976.

Beit Atfal Assumoud (BAS) perustettiin huolehtimaan Tel el-Zaatarin verilöylyssä orvoiksi jääneistä lapsista. Leena Saraste tutustui BAS:iin ja sen hoiviin päässeihin lapsiin jo järjestön alkutaipaleella. Hän on kuvannut Tel el-Zaatarista pelastuneita.

Järjestöstä on kehittynyt 40 vuodessa monipuolinen palvelujen tarjoaja, joka tuntee perusteellisesti palestiinalaisten elämän Libanonissa. Lastenkotitoiminnasta alkanut järjestö tekee tällä hetkellä monipuolista psykososiaalista työtä koko Libanonin alueella auttaen palestiinalais- ja syyrialaispakolaisia, mutta myös köyhiä libanonilaisia. Sirkku Kivistö kertoo BAS:in sisukkuudesta tämän työn kehittämisessä.

Vuosien varrella monet suomalaiset ovat tukeneet BAS:ia sen auttamistyössä. Tervetuloa 40-vuotistapahtumaan! Te olette osaltanne mahdollistaneet BAS:in toiminnan.

Tervetuloa myös Te, joille asia on uusi. Humanitaarisesta työstä näkyvät eniten kansainväliset suuret avustusjärjestöt. Hävityksen raunioille jääville ihmisille paikallisen järjestön pitkäjänteisellä lähituella voi kuitenkin olla paljon suurempi merkitys.

Tietoja: Psykologien Sosiaalinen Vastuu Ry
facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
No Comments
12