Sirkku Kivistö

Kummitoimminan ja kehitysyhteistyöhankkeen vetäjä

Sirkku Kivistö
Sirkku.Kivisto (at) gmail.com
Kauriinpolku 3 B, 01480 Vantaa
0400 457 493

Sirkku Kivistö on AKYSin hallituksen jäsen vastuualueenaan yhdistyksen kummitoiminta Libanonin palestiinalaisleireissä yhteistyöjärjestö Beit Atfal Assumoudin (BAS) kanssa. Kummitoiminnan varahenkilönä on Marja Winter, jonka kanssa tehdään kummilasten vuosiraporteista vuosittaiset yhteenvedot. Kivistö osallistuu myös muiden kummijärjestöjen kanssa toiminnan eettisten ohjeiden päivittämiseen.

Sirkku Kivistö on työskennellyt jo vuodesta 1984 BAS-järjestön kanssa. Hän vastaa Psykologien Sosiaalinen Vastuu (PSV) ry:n Libanonin hankkeista. Siten hänelle on kertynyt tietoa palestiinalaisperheiden ja -lasten tilanteesta Libanonissa. Hän on tutustunut BAS:in kaikkiin kymmeneen leirikeskukseen ja niiden tekemään sosiaalityöhön eri puolilla Libanonia.

Sirkku Kivistö tekee kummiksi ryhtyvien kanssa sopimukset ja huolehtii kummitoiminnan arkistosta. Kivistö seuraa kummien sopimuksen mukaisten maksujen kertymistä ja lähettää muistutuksen, jos kummilta on maksu sattunut unohtumaan muiden asioiden vuoksi. Kummimaksut lähetetään Beirutiin muutaman kerran vuodessa. Kirjanpito on Tilitoimisto Jarno Häkkinen Oy:ssä ja kummitoiminnan tilit tarkastaa vuosikokouksen valitsema tilintarkastaja.

Kummivastaava käy kehitysyhteistyöhankkeisen seurannan vuoksi muutaman kerran vuodessa Libanonissa. Hänen mukanaan kummeilta on kulkenut lapsille ja vanhuksille tervehdyskirjeitä ja pieniä tuliaisia.